By Gabriël van den Brink,Thijs Jansen

In de moderne samenleving zijn volop morele gezagsbronnen aanwezig. Politieke bestuurders onderbenutten deze echter stelselmatig vanwege machtskwesties en korte termijn belangen. Beleidsambtenaren en uitvoerende ambtenaren worden niet aangemoedigd om zich met publieke en professionele waarden actief bezig te houden, of worden zelfs tegengewerkt. Een levend en rijk ambtelijk statuut kan chicken helpen om een betere plaats af te dwingen voor de morele bronnen voor publiek gezag. Dit essay bepleit invoering van een dergelijk kompas dat helpt de weg te wijzen naar duurzamer en gezaghebbender optreden van de overheid.

Gabriël van den breaking point is emeritus hoogleraar maatschappelijke bestuurskunde Tilburg college en werkt nu als hoogleraar wijsbegeerte bij Ethos, Vrije Universiteit Amsterdam.

Thijs Jansen is senior onderzoeker aan de Tilburgse university voor Politiek en bestuur aan Tilburg collage & directeur van Stichting Beroepseer.

Show description

Read or Download Ambtelijk vakmanschap en moreel gezag (Beroepseer) (Dutch Edition) PDF

Best dutch ebooks_1 books

Read e-book online Passendale: Ieper 1917 (Dutch Edition) PDF

Passendale. De naam van een klein, ogenschijnlijk onbeduidend Vlaams dorpje dreunt tot in de eenentwintigste eeuw door als de ultieme uitvoering van een zinloze slachtpartij op industriële schaal. In de zomer van 1917 vielen er in dit hoekje van België meer dan 500. 000 slachtoffers, die waren gedood, verwond, verminkt, vergast, verdronken of bedolven onder de aarde.

New PDF release: De brief in Berlijn (Dutch Edition)

In de strenge wintry weather van 1955 arriveert een jonge, onervaren Britse technicus in dienst van de CIA in Berlijn, waar hij verwikkeld raakt in een steeds ingewikkelder spionagezaak. Tegelijkertijd ontmoet hij een mooie, gescheiden Duitse vrouw, die hem de liefde leert kennen. Volledig in de ban van deze twee geheime werelden voelt hij dat zijn leven op het punt staat een onverwachte wending te nemen.

Marc Peirs's Bloedlijn (Dutch Edition) PDF

Kort voor de parlementsverkiezingen wordt het land opgeschrikt door een bloedbad. De dader heeft het gemunt op de jetset in Knokke. Wat lijkt op een gruwelijke strafexpeditie tegen een stel rijkelui dreigt te ontaarden in een frontale aanval op het regime, dat wankelt als een kaartenhuisje. Politieke mechanismen worden ontmaskerd, de macht van het geld verkruimelt.

Download e-book for iPad: Zondeval (Dutch Edition) by Marianne Hoogstraaten,Theo Hoogstraaten

Emilie heeft de verloren gewaande brieven van Michelangelo in haar bezit. Maar er zijn meer mensen die deze brieven - vanwege hun explosieve inhoud - in handen zouden willen krijgen. Al snel beseft Emilia dat de jacht op haar geopend is. Florence 1526Mire heeft Angelina en Michael, haar twee kinderen, allebei iets nagelaten waarmee ze hun een bezorgde toekomst dacht te bezorgen.

Additional resources for Ambtelijk vakmanschap en moreel gezag (Beroepseer) (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

Ambtelijk vakmanschap en moreel gezag (Beroepseer) (Dutch Edition) by Gabriël van den Brink,Thijs Jansen


by Thomas
4.0

Rated 4.46 of 5 – based on 47 votes